Så har jag då fått ihop ett inlägg om min utmaning att baka Franska våfflor. Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av Hela Sverige bakar, sök på Hela Sverige bakar i sökfunktionen i listen till höger och du får upp en hel massa smått och gott från åren som gått, och det är inte första gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
Låt allt puttra under lock ca 25-30 minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 1 kyckling eller 3-4 kycklingfiléer. 1 vitlöksklyfta. 11/2 dl hönsbuljong. 1 msk fransk senap. 1 röd paprika. 1 msk soja
Ingredienser 400 g fläskfilé 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 6 st champinjoner 1 st röd paprika 0. 5 tsk Curry 1 tsk paprikapulver 3 dl Vatten 1. 5 msk kalvfond 1 msk soja 1 msk balsamvinäger 0
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. 100 g rumsvarmt smör. 1 dl strösocker. 1/2 dl råsocker. 1 tsk fiberhusk. 1/2 g saffran (1 kuvert). 1 msk kokande vatten. 1/2 msk vaniljsocker. 75 g mandel (ca 1 dl). 3 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix. 1. Låt stå i 10minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter. 100 g rumsvarmt smör. 1 dl strösocker. 1/2 dl råsocker. 1 tsk fiberhusk. 1/2 g saffran (1 kuvert). 1 msk kokande vatten
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. 1 glas rödbetsjuice. 1 apelsin. Har man ingen juicer kan man riva, pressa och mixa med stavmixer med då blir det genast lite meckigare… 1 glas rödbetsjuice. 1 apelsin
Ett tips är att steka biffarna så dom får en fin och gyllene yta och sen låta dom gå klart i ugnen (125 grader) Biffarna är klara när dom släpper i från sig vätska, då blir dom saftiga och fina (svårt att säga exakt tid). 1 dl grädde. 1 dl ströbröd. 1 tsk svartpeppar. 1 tsk flingsalt. 1½-2 msk torkad basilika. 1 kruka färsk basilika. 1 dl soltorkade cocktailtomater i olja (finhackade). 1 dl mozzarella (riven). 1 dl fetaosttärningar i olja
Detta räcker till min tårta enligt bild. Det brukar gå ca 1 glas/lager. Blanda leverpastejen med grädde, finhackad smörgåsgurka samt spad och bred ut det på lager 1. 1½ -2 st jättefranska (pågens). 1½ burk leverpastej (200 g). 1 dl finhackad smörgåsgurka. 1 dl grädde. ½-1 st röd paprika. 1 burk mandarinklyftor
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. 1 dl kakao. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. 100 g mörk choklad. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h. 1 dl kakao. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. 100 g mörk choklad
Läste att vi människor tillbringa 1/3 av vårt liv i sängen, vissa tycker kanske det är slöseri med tid, medan för andra blir sömnen otroligt viktigt för klara av vardagen. 170 grader, ca 12-15min. 100 g margarin. 1 msk vaniljsocker. 2 1/2 dl vetemjöl. Forma degen till en länga och dela dem i 15 bitar vardera. Grädda kakorna i 170 grader i ca 12- 15min. Bakelser, bakrecept, drömmar, fika, Kakor, mat, recept, sötsaker, sött och gott, vegetariskt 170 grader,. ca 12-15min. 100 g margarin. 1 msk vaniljsocker. 2 1/2 dl vetemjöl. 170 grader i ca. 15min Låt dem svalna på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.