En riktigt saftig och smarrig smörgåstårta gjorde jag till mingubbe när han fyllde år i helgen. Jag gör aldrig efter något recept när jag gör fyllning till smörgåstårta, men den här gången skrev jag ner allt jag hade i, mätte och greja så nu du kan göra lika god fyllning till din smörgåstårta
Som du för övrigt kan byta ut mot valfria bär, frukter eller nötter. Passar på att plita ner ett recept medans det är lite svalare (läs mindre varmt) här inne
Per utbrast när han kom hem ikväll. Åh är det sant, är det den där goda äppelkakan. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Kärna ur och tärna paprikan. Fräs svamp och paprika i lite matfett tills vätskan har kokat in. Vill du, kan du smaksätta kycklinggrytan med lite dragon också
Snabbt och lätt går det att slänga ihop juicen, men disken hade gärna någon annan fått ta hand om…. Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug
Den ska aldrig koka och rör hela tiden då den snabbt kan bränna fast i botten annars. Ha ner alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under konstant vispande några minuter tills den tjocknat
Recept kan man ju alltid återgå till. På andra plats bland förra årets recept hittar ni en maträtt, en av mina absoluta favoriter – kyckling i sötsursås
Man kan få dela till brödbitarna lite så det passar ihop. Detta räcker till min tårta enligt bild. Kantskär franskskivorna bara så de blir raka och fina och lägg ett lager på en bricka med måtten 30x40 cm
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. för er som följt mig ett tag vet att jag gärna prövar nya recept på kladdkakor eftersom jag inte tror på den perfekta kladdkakan
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.