Skiva rabarbern och stek något mjukare i smör och kryddor i ett par minuter. Vi gjorde världens godaste smuldeg och strödde uppe på rabarbern som vi stekt i smör, kardemumma och ingefära
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Jag hade som sagt färdigskuren rabarber från frysen men färsk lär ju fungera minst lika bra. Testade ett nytt recept dagen till ära och pojkvännen sa allvarligt att “Den här rabarberpajen, det kan vara den godaste pajen du någonsin gjort”
Pudra över curry och paprikapulver och låt fräsa med några minuter. Häll på vatten, kalvfond, soja och balsamvinäger och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt chilisås och grädde och låt puttra ytterligare ca 10 minuter
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Idag har vi äntligen mumsat på årets första rabarberpaj. Rabarberpaj Du behöver. Denna rabarberpajen var mitt allra första inlägg här på bloggen för nästan 3 år sedan. Grädda pajen i 175 grader ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.