Strimla soltorkade tomater och skär ner mozzarellan i mindre bitar. Forma biffar och stek i smör i ca 5 minuter. Lägg ner biffarna igen och låt allt puttra i 5 minuter
Här kommer min variant på denna rätten. Men igår blev jag så himla sugen på just grillad kyckling och den goda "rosa såsen" som jag alltid kallade det när jag var liten
ex Kronfågel minutfilé). Krydda dem och stek dem i smör, ca 2 minuter på varje sida. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut formen och strössla baconet och jordnötterna ovanpå och sätt in i ugnen igen de sista 5 minutrarna
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Pudra över curry och paprikapulver och låt fräsa med några minuter. Häll på vatten, kalvfond, soja och balsamvinäger och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt chilisås och grädde och låt puttra ytterligare ca 10 minuter
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.