Förkoka broccolin i 5-10 minuter allt efter hur mycket tuggmotstånd du vill ha. Slå över såsen och skjutsa in i ugnen på ca 200 grader i ungefär 30 min
Toppa med lite riven ost och gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Smöra en ugnsfast form och varva korvskivorna med den hackade löken, häll slutligen över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Tag ut formen och skär Mozzarellan i skivor och lägg dem över blandningen, gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har smält
Är inne i en liten period där jag försöker prova lite olika recept som jag samlat på mig ifrån er, vill ju inte bara samla dom på hög, utan dom ska ju testas också
Tillsätt grädde, ketchup, krossade tomater och sambal oelek, låt puttra ihop ett par minuter. Strimla falukorven och stek i smör tills den fått lite gyllene färg
Fräs några minuter. Koka potatis eller riset enl anvisning på förpackningen. Skär korven i stavar. Använd en het panna med lite olja i för att steka falukorven så den får lite färg
Låt koka i 10 minuter. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill). Låt soppan koka i ytterligare 7 minuter
Nu snackar vi inte en minuts stekning utan låt gärna korven ta färg och få en god "krispig" yta. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i några minuter
Skala och koka potatisen med en ordentlig slev salt, i en rejäl kastrull i ca 1015 minuter. Häll tomaterna med tomatsås i stekpannan och rör om, krydda med currypulver och låt puttra i ungefär 5 minuter. Grädda i övre delen av ugnen i ca 10 minuter, men se till att ha koll på duchessepotatisen när den har fått färg är rätten färdig
Den här vilda falukorvsgrytan testade vi för någon dag sen och vi blev väldigt positivt överraskade då grytan fick en väldigt fyllig och god smak som passar perfekt på hösten
Låt grytan få stå och puttra i ca 15 minuter. Koka riset efter förpackningens anvisningar. Ansa och finhacka gul löken, rödlöken, vitlöken och paprikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.