Enklast är godast om sagt… Den här bönsalladen kan jag äta med sked direkt ur skålen. De enkla smakerna som passar så bra ihop gör det enkelt och gott att föra in bönor i vardagskosten
6 port500 g korv500 g potatis1 gul löksmör1 msk tomatpuré1 btk krossade tomater3 dl vatten1 grönsaksbuljongtärning1 liten brk majs1 liten purjolök1 brk vita bönor i tomatsåsFräs korv, potatis och lök i mindre bitar och rör sedan i tomatpurén. Låt småputtra tills potatisen känns mjuk, ca 10-15 min
Blanda det med créme fraiche och rör i löken, sillen skuren i mindre bitar och gurkan. Koka de färska rödbetorna med skalet på i lättsaltat vatten till de är mjuka, ca 20 min
Det blev en korvgryta med spagetti till fredagsmysmat. Låt koka ca 10 minuter tills grädden tjocknat. Gokväll, riktigt trött efter en fullspäckad vecka och det ska bli sååå skönt med lördag i morgon
Häll i grönsakerna och korven och rör runt ordentligt i ett par minuter. Jag fick en förfrågan om att lägga ut receptet på den korvgryta som jag ofta har på veckomatsedeln
Korvgryta4 port600 g korv, jag tog hälften kabanoss med 78% kötthalt sen "vanlig grillkorv" från Robertssons. a 5 minuter, smaka av om det behövs kryddas på mer
Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min
Tre saker är allt du behöver och tror att minst två av dom har ni redan hemma. Självklart behövde jag provsmaka, och döm till min förvåning att den var riktigt god
En av de enklaste förrätter vi fixat till och dessutom så variationsrik. I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.