Min bästa semmelkladdkaka
fixasjalv.se-1
fixasjalv.se-1
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 gram smör/ ev. laktosfritt
  • 12 1/2 dl strösocker
  • 13 st ägg
  • 12 1/2 dl vetemjöl/ ev. glutenfritt ljust mjöl
  • 11/2 msk vaniljsocker
  • 11/4 tsk salt
  • 11/2 msk nymald kardemumma
  • 1100 g mandelmassa
  • 1 FYLLNING
  • 14 dl vispgrädde/ ev. laktosfri
  • 150 g mandelmassa
  • 1 LOCK
  • 1150 gram smör/ ev. laktosfritt 2 1/2 dl strösocker 3 st ägg 2 1/2 dl vetemjöl/ ev. glutenfritt ljust mjöl 1/2 msk vaniljsocker 1/4 tsk salt 1/2 msk nymald kardemumma 100 g mandelmassa FYLLNING 4 dl vispgrädde/ ev. laktosfri 1/2 msk vaniljsocker 50 g mandelmassa LOCK 50 g mandelmassaSå gör du: 12- 14 bitar Sätt ugnen på 180 grader Smält smöret och låt det svalna (annars kan äggen koagulera). Tillsätt ägg och socker och blanda ordentligt Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet Häll smeten i en smord och bröad springform, 28 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en sticka. Observera att du behöver längre tid i ugnen om formen har en mindre diameter då kakan blir tjockare Låt kakan svalna helt i formen
  • FYLLNING Vispa grädden med vaniljsockret Häll den vispade vaniljgrädden i en sprits eller i en påse där du klipper hål i ena kanten. Spritsa ett tjockt lager grädde i en tornado på kakan. Börja från mitten och utåt. Skapa en "gräddskål" (se filmen) Häll på riven mandelmassa i mitten av "skålen" Toppa med resterande grädde
  • LOCK Kavla mandelmassa till en tunn platta. Använd florsocker ifall plattan fastnar i skärbrädan Skär till ett trekantigt lock Lägg locket på semlekladdkakan Pudra över florsocker
  • Klar att servera!  

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.