Jag ville självklart baka den perfekta sockerkakan och efter några mindre lyckade försök experimenterade jag fram det här receptet som jag är riktigt nöjd med
Ja, helt ärligt, det smakar messmör. Dulche de leche , förresten - min väninna A berättade i en kommentar till det förra inlägget, att i Chile kallas detta för manjar
Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Onsdag, lillördag och sjukstuga. Här går allt på halvfart idag. Lilla tjejen har feber och tittar mest på tv och vilar
Jäs i 30-45 minuter. Tag upp degen och baka ut till 4 limpor, lägg dem i en bakplåtsklädd långpanna och låt dem jäsa till dubbel storlek. Sätt in limporna när de är färdigjästa och sänk ugnen till 175 grader gräddningstid ungerfär 45 minuter
Röran smakar mycket gott till pannbiffar, köttbullar och även till kallskuret, både kött och fisk, kanske blir det en ny favorit på julbordet hemma hos dig i år
I gengäld har vi fortfarande en hel del kycklingskrov kvar, som bara väntar på att förvandlas till det som i kallt tillstånd närmast ser ut som ogenomskinlig, gul gelé, men som i upphettat skick doftar och smakar så gott att det försätter hela familjen i någon sorts kulinarisk trance
Fega INTE, då kommer biffarna smaka nada. Det är inga kors i taket, men heller inga hemligheter att tala om så jag tänkte att jag kunde ge er minabästa tips för dig med liten matbudget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.