Marängtårtan jag tänkte bjuda er på idag är nästan likadan som grundreceptet, men med den skillnaden att jag nu använder ljust rårörssocker i stället för vanligt vitt socker, och även har uteslutit valnötterna eftersom både jag och en av mina döttrar blivit allergiska mot det
Knäck äggen och skilj gulan från vitan. Just nu är det inne med vackra tårtor med de mest otroliga dekorationer och figurer i sockerpasta i alla regnbågens färger
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ta fram tårtan 15 minuter före servering och garnera den med lätt tinade bär. 2 msk kakao. 2 st äggulor. 200 g vit choklad
)8 bitar 300 g mandelmassa2ägg2 msk kakaoFyllning. 3 dl vispgrädde200 g vitchoklad2äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. )Garnering 2-3 passionsfrukterGör så här Sätt ugnen på 175°. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. 2 ägg. 2 msk kakao. 2 äggulor. 2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. 2 st ägg. 2 msk kakao. 200 g vit choklad. 2 st äggulor. 2 msk citruslikör t ex cointreau. 2 st passionsfrukter
Blanda samman resten av de torra ingredienserna med en ballongvisp eller en vanlig visp. Häll äggvitor och socker i en skål som tål värme, helst en metallskål
Och sen det vita chokladtäcket utanpå tillsammans med massa goda bär såklart. Vit choklad. Jag kände med en gång att jag ville göra något helt annat än en vanlig tårta eftersom jag bakat en hel del sådana den senaste tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.