Det fina medgubbröra är att man kan äta den på frukostmackan, som en lättare lunch ihop med färskpotatis, som aptitretare, i en buffé eller som förrätt, som en del av middagen, på kvällsmackan eller när magen knorrar precis innan läggdags och man behöver lite nattamat för att kunna sova gott
Smaka av med svartpeppar och lite anjovisspad. Gubbröra, ca 8 bufféportioner. Blanda 125 g hackad anjovis, 3 hackade hårdkokta ägg och 1 dl hackad dill. Blanda i en bunke 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1 dl linfrön, 2 dl majsmjöl, 0,5 dl olivolja och en nypa salt
Toppa med färsk rosmarin & timjan, flingsalt och chiliflakes. Hängt med sin mamma för mycket kanske. Kvällens goda innan maten blev gubbröra på ett gott örtknäcke och ett glas Efes öl
Det andra receptet är Gubbröramed hembakat knäckebröd. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Finhacka en burk anjovis, skiva tunnt en gul lök och lägg på potatisen, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.