Vegetarisk* gubbröra är nog ett av mina mest lagade och omtyckta recept. Röran är knappast bildskön, men det kompenserar den för genom att vara jävligt god
Så långt köper jag midsommarmaten, men sedan tar det stopp. Vill man känna sigriktigthurtig och norrlänsk kavlar man sina egna hällakakor tillmidsommarkalaset eller närmsta picknick
Midsommarmaten blev i år en trerätters med tre olika små förrätter och tre små efterrätter. Till varmrätt serverades två olikapotatissallader, en varm och en kall, bönbiffar och kokad majs med salt och smör på
Förslag på Midsommarmat. Laxspett, Kycklingspett el Grillad hel fläskfilé. Jag gillarintetraditionellmidsommarmat så mycket, men det är klart att vi ska ha färskpotatis och sill, och gubben måste bara ha ägghalvor
På mittmidsommarbord fanns i stora drag. MatjessillGräddfil Gräslök Hårdkokta ägg Kallrökt lax Nypotatis Köttbullar Prinskorv Janssons frestelse Rökt ål Romsås (färdigköpt som blandas med lika mycket crème fraicherikligt med hackad dill) Vi var två personer till bords vilket gjorde att de två litrarna med jordgubbar räckte till en formidabeljordgubbsorgie, jag gjorde både jordgubbssylt och saft
Variationen på järpar, biffar och köttbullar är oändlig. Perfekt mat att servera på en buffé eller såhär på fredagskvällen med tzatsiki och ett gott rödvin
Fråga Småland vad de tycker. Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås tillris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehöri stället för kolhydrater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.