Midsommarmat
Taste by Louise
Taste by Louise
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 minuter + 1 timmas jäsning
  • 35 st
  • 3 dl mjölk
  • 12 g jäst (1⁄4 paket)
  • 2 äggvitor
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1⁄2 tsk salt
  • 50 g brynt smör +
  • 25 g smör till stekning
  • 100 g varmrökt lax
  • 1 dl crème fraiche kryddkrasse till garnering
  • 40 minuter + 2 timmar i kylen
  • 4-6 portioner
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1⁄2 tsk kumminfrön
  • salt
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl gräddfil
  • 1 rödlök, skivad
  • 1⁄2 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk hackat citronkött
  • 1 tsk honung
  • 2 msk plockad dill till garnering nymald svartpeppar
  • 3⁄4 dl ättika (12 %)
  • 1 1⁄2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 4 hela stjärnanis
  • 2 lagerblad 1 burk 5-minuterssill (420 g)
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 20 minuter
  • 4 portioner
  • 500 g färskpotatis
  • 400 g matjessillfiléer
  • 3 rödbetor, skalade
  • 1⁄2 dl kaprisbär
  • 75 g smör
  • 1⁄2 knippe rädisor, tunt skivade
  • 1⁄2 dl färskriven pepparrot till servering
  • 1⁄2 dl grovhackad dill (spara stjälkarna till potatiskoket)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.