Vispa ägg lätt, blanda ihop med crème fraîche och osten. Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
Smördeg på rulleKetchup i i bottenFetaost smulad över ketchupen Oregano strös överRulla ihop och skär i 1,5 cm tjocka bitarTryck till dem lite200 gr i ugnen ca 15 minuterLåt dem svalna på galler Servera till en drink eller lite bubblor. - Läs hela inlägget här 200 gr i ugnen
Känn med sticka att potatisen är mjuk/färdig. Skala potatisarna och löken och skiva tunt, råstek i stekpanna med lite smör i 10 minuter, vänd om hela tiden, strö över finhackad rosmarin, salta och peppra. Ställ in i mitten på ugnen i 15-20 minuter tills det fått färg. 8 medelstora potatisar av mjölig sort
Blanda med pastan. Riv över fetaost och gratinera i ugnen. Bryn köttfärsen och blanda med lökarna, oregano, salt , peppar, ketchup och 100 gr fetaost i tärningar. 200 gr fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.