Snart midsommar hörrni, vad hände med våren. "Världens godaste och nyttigaste midsommartårta". Själv har jag faktiskt inte en aning om vad jag ska göra än, mer än att jag ska fira tillsammans med nära och kära
Passar på buffébordet, varm eller kall, exempelvis tillsammans med rökt lax. Pajen kan också serveras som förrätt tillsammans med lite löjrom, hackad rödlök och en klick crème fraiche
Midsommar är äntligen här igen och vår har nåt årets ljusaste tid. Högtiden till ära tänkte jag bjuda på en kalorisnål dessert att njuta av efter midsommarmiddagen
Den här pajen är med andra ord helt perfekt Här valde jag att lägga till bacon, broccoli och tomater men den funkar såklart helt utan dom ingredienserna också
På kvällen var det grille som gällde och alla hade med sig något till buffén. I går var det alltså midsommarafton, och det kunde man gissat utan att titta i almanackan
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter, låt svalna. Receptet är inspirerat av Per Moberg, men vi la till lite lök för att få en extra smakhöjning, samt så använde vi grädde istället för mjölk
Hoppas ni är nöjda med julfirandet och att ni fått vara friska. Här på bloggen kommer det nog att dyka upp recept på vad man kn göra med överbliven julskinka, fram till maj
Vi hade gäster alla tre dagarna i midsommar och det grillades förstås. Vid skolavslutningen fick jag en burk Rabarberchutney av en av skolbarnens mamma
Stek i smör, krydda svampen med lite salt och peppar. Dra några varv med pepparkvarnen. Jag använder nästan alltid pajdeg med grahamsmjöl, men det går bra med vilken variant som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.