Ett recept från boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman.Lite trista i smaken, skulle vog blivit godare med en skvätt Rom i.15-20 bollar
300 g
torkade fikon eller urkärnade dadlar, aprikoser eller äpple
När chokladen är smält, doppa ner fikonbollarna. Knipsa bort den hårda stumpen från fikonen. Mal fikonen i en hushållskvarn eller dela fikonen och kör i en mixer tills fikonen är finfördelade
Nu är det kanske så att alla (nästan) ska börja året på ett lite sundare och mer hälsosammare sätt än hur det senaste året slutade men liite gott får vi väl ha, eller
Dagen innan julafton rullade jag små fikonbollar. Egentligen spelar det inte så stor roll att jag varken hann med att göra ostkaka, koka kola eller bli klar med mina fikonbollar
Börja med smör, buljongtärning och vitt vin i en gryta, sedan den hackade löken. Skär upp fiskblocken i 2–3 cm tjocka skivor och lägg ett lager på löken
  Foto. Mia 4 port 300 g kycklingfilé 1 pkt strimlad skinka (Pärsons 180g) 1 tsk flytande margarin 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15% 1/2 dl chilisås 2 tsk curry salt & svartpeppar 10 st små champinjoner 2 bananer 20 g jordnötter Tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.