Mexikansk torskrygg med avokado, limeochkoriander. Att middagen snabbt skulle stekas och därefter få fortsätta tillaga sig själv i ugnen var väl briljant det med, det ger en liksom tid för annat och middagen går tack vare det fort att laga
Salta, peppra, rör i sockret och pressa över limesaft. Tips för hur man pressar lime. På så vis blir den lite "förarbetad" och släpper ifrån sig mer saft om man pressar den med fingrarna
Servera genast och gärna med kokt ris. Krydda medkoriander, salta och peppra efter smak. Värm en stekpanna, tillsätt smör och bryn grytbitarna på medelvärme tills de får färg runt om
Smaka av medkoriander. Smaksätt med salt, pressad limeoch finhackad chili. Kärna ur avokadorna och mixa tillsammans med Philadelphiaost till en slät konsistens
Chili, lime, koriander, spiskummin, chipotle…. hackad koriander. Vi får ofta ris över från middagar och det här är ett enkelt och snabbt sätt att använda risrester
Smaka av med salt, skvätt lite limesaft över och servera medkoriander. Det här receptet är perfekt om du har risrester över från gårdagen och vill göra något enkelt men gott och smakrikt
Fräs löken lätt i en stekpanna, lägg i risetoch vitlök, låt riset fräsa med ett par minuter tills den är glansig, lägg i tomarpurén och buljongtärningen som också får fräsa medriset, häll på vattnet, salt, svartpeppar och persiljan
Det finns flera olika sorters ramen och det här ligger nog närmast en shoyuramen eller kanske en misoramen, jag har använt både sojasås och miso till buljongen
Här står jag och steker laxbiffar medkoriander, limeoch chili. En favoriträtt här hemma och om du gillar koriander lika mycket som jag så är detta ett måste (om du inte gillar koriander så kan man såklart krydda med annat)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.