Det är riktigt grått ute och det regnade när barnen skulle lämnas på förskolan, riktig höst. Idag tänkte jag att ni skulle få ett recept på en hemgjord tacosås, den är så himla god
eller tillhör du skaran som är lite rädda och inte riktigt törs prova mat utan kött, om du vill prova så är här inspiration att testa med ett recept som är enkelt, smakrikt och utan konstigheter
Salt och peppar. Skiva tomaten tunt och fördela mellan snitten. Skala och skiva löken, hacka chilin med eller utan kärnor (det blir mycket starkare med kärnor i), kärna ur och tärna paprikan, skala och grovriv moroten, häll av vätskan från majsen
Tillbehören går självklart att variera härifrån till himlen, men de viktigaste tycker jag är rå lök, kladdig guacamole, köttfärs eller pull of pork, färsk chili eller syltad jalapenjo, majschips (som jag brukar krossa och lägga i tortillabrödet) och självklart tacosåsen
För alla er som älskar sötpotatis och quinoa, här kommer en riktig dundersallad till er. Smakerna är hämtade från Mexiko och med det menar jag inte El Pasokryddning eller ostdränkta nachos
Både jag och Daniel tyckte att maten var väldigt god och lätt kan ersätta vanlig tacofärs. Vi äter mycket mer vegetarisk mat nuförtiden och det är både gott och bra för kropp och natur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.