Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja, fräs löken mjuk utan att den tar färg, häll i bönorna och kryddorna och mera olja tills bönorna slutar suga, låt puttra på låg värme i 10 min, rör om då och då.
Mosa snabbt igenom bönorna med en gaffel till ett grovt mos, alla bönorna behöver inte bli mosade. Ställ åt sidan.
Blanda mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och ta ut rundlar med hjälp av ett glas, lite större än formarna
Återkommande hemma hos oss på helgerna är en rejäl nachosplåt. Fördelen med hennes variant med att lägga riven ost på tre lager nachos är att du lätt lyfter upp stora ”chunks” på tallriken att äta med händerna
nachostacokryddaost (gärna Norrglimt, alltså fd Krutrök)avocadocitroncreme fraichesweet chilisalt och peppar(jag tog ingen vitlök)räkorLäg ut nachos på ett bakplåtspapper
Jag tillhör de fåtaliga som aldrig varit så speciellt förtjust i Texmex, Tacos och Nachos. Servera färsen med riven ost över och morotsskivor istället för nachos
Jag har kommit på ett sånt otroligt gott sätt att äta nachos – i gjutjärnspanna. Jag älskar nämligen nachos och jag beställer ofta det ute på restaurang om dom har det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.