Höstens grytor och soppor som följer med in till vintern, vårens primörer och sommarens grillningar - alla har dom sin tjusning och är på något vis lika efterlängtade
Krydda med vitlök, salt, svartpeppar, spiskummin, tomatpurè & Chipotlepeppar. Dessutom blir det här en smaklig gratäng med mer fyllighet än tex-mex-hetta
6 portioner 1 kg finmald köttfärs 1 finhackad gul eller röd lök 2 tsk riven färsk ingefära 2 st rivna vitlöksklyftor 1-2 st finhackad grön chili 1 dl finhackad färsk koriander 0,5 dl finhackad färsk mynta eller 1 msk torkad mynta 2 tsk spiskummin 2 tsk chili- eller paprikapulver 0,5 tsk malen korianderpulver 0,5 tsk gurkmeja Salt & peppar Tillsättning om kebaben ska tillagas i ugn. Ca 3-4 msk olja (raps- eller olivolja funkar. 2-3 st lök 3-4 st sivri (turkisk paprika) eller 1 grön paprikor hackad i klyftor 3 st tomater Serveringsförslag vid kebaben. 1-2 st finhackad grön chili. Ca 3-4 msk olja. 2-3 st lök. 3-4 st s
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.