Merguez
Blombergs Mat & Dryck
Blombergs Mat & Dryck
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 1 kg korv.(Här har vi lika delar ox-, som lammkött)
  • ½ kg oxkött
  • ½ kg lammkött
  • 10 g av vardera Vitlök, salt, svartpeppar, 50/50 blandning av mald stark paprika och söt.
  • 350 g oxkött, skuret i tärningar
  • 100 g fett oxkött, skuret i kuber
  • 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
  • 2 – 4 msk vatten, salt och nykrossad svartpeppar, 1 tsk röd mild paprika, ½ tsk var av timjan, mald kanel och mald nejlika.
  • 800 g hackat el. grovmalet lammkött
  • 150 g ister
  • 1 tsk grovt salt, 1 tsk nymalen vitpeppar.
  • 1 tsk nystött fänkåls- eller anisfrö
  • 1 tsk harissa (sambal oelek, i nödfall)
  • ½ tsk cayennepeppar och en 1 tsk sött paprikapulver
  • 4 klyftor vitlök
  • Svinfjälster.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.