Dela degen i 20 eller 40 bitar och rulla till släta bullar. Sätt ugnen på 225 grader. 2 kom. 125 g smör, rumsvarmt. 2 tsk krossad kardemumma. 2 st äggulor. 1-2 msk mjölk. 250 g mandelmassa
GLUTENFRIA SEMLOR (CA 25 ST). 2 msk fiberhusk. 2 tsk grovstötta kardemummakärnor. ca 200 g mandelmassa. Knåda degen på bakbord och dela den till cirka 25 bullar. Grädda bullarna i 225 grader under cirka 12 minuter. 2 msk fiberhusk. 2 tsk grovstötta kardemummakärnor. ca 200 g mandelmassa
Baka ut 12 bullar. Gräddas i 225 grader 7-9 minuter. Byt ut vätskan mot vatten ta ca 2,5 dl då. Använd mjölkfritt margarin men ta ca 125 gr. 2 dl mjölk. 2 tsk kardemumma
2016. 29. 2. LCHF SEMLA ANNO 2016. 2 msk husk. 2 tsk bakpulver. Fördela smeten i 10 - 12 silikonformar. Sätt in i ugnen på nedersta falsen, grädda i 12 minuter. Höj till i mitten av ugnen och fortsätt grädda i 12 minuter till. 2 msk husk. 2 tsk bakpulver
Grädda 200 grader varmluft i 7-8 minuter. 125 gr mandel. 1 1/2 dl socker som man kör några minuter i blender. 200 grader varmluft i. 125 gr mandel. 1 1/2 dl socker
15-20 st. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver. 2 krm hjorthornssalt. Grädda i 200°-225° så olika på ugnar. 15-20 st. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver. 2 krm hjorthornssalt
28 February 2017 Dela på Facebook Fettisdagen är äntligen här och självklart vill jag bjuda er på mitt bästa semmelrecept. INGREDIENSERGer ca 6 st stora eller ca 12 st små1 dl kokossocker, eller annan valfri torr sötning 1 dl grovmalt mandelmjöl 1 dl finmalt kokosmjöl 1 dl potatismjöl 2 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 krm salt1 1/2 tsk kardemumma 3 msk kokosolja eller smör 3 ägg 21/2 dl valfri mjölk, jag använde fet rinnande kokosmjölk vilket gör semlorna extra saftigaLite sukrin melis alt. ex kokosgräddeMANDELMASSA1 dl grovmalt mandelmjöl 3 msk valfri mjölk 1/2-1 msk agave sirap alt. Sätt ugnen på 225 C. 2. Vispa ner mjölk och 2 ägg + 1 äggula. Grädda i 10-15 minuter om du gör små, 18-25 min om du gör stora. Den 28 februari är det fettisdagen. Läs mer 2017 Dela p. ca 12 st små. 2 msk fiberhusk. 2 tsk bakpulver. 1 1/2 tsk kardemumma. 21/2 dl valfri mjölk. 1/2-1 msk agave sirap. 2 ägg. 18-25 min
25 g jäst. Grädda mitt i ugnen i 225° i 8-10 min. Steg 2, Fyllning. ca 200 g mandelmassa. 25 g jäst. Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat
Sätt ugnen på 225 grader. Sätt ugnen på 225 grader och gratinera ca 10 minuter eller tills osten har smällt och fått lite färg. Blanda 0,5 dl sweat chilisås, 2 msk kinesisk/japansk soya och 2 pressade vitlöksklyftor. Kram 225 grader och gratinera ca
Det tog cirka en timma innan termometern visade 120 grader. MjölkchokladfudgeMånga3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl ljus sirap50 g smör2 msk glykos ( finns att köpa på apoteket)1 tsk vaniljsocker100 g mjölkchokladBlanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Koka på svag värme tills temperaturen visar 120 grader. När smeten kommit upp i 120 grader rör i smör och glykos. 2 msk glykos
200 g mjölk (2 dl). 25 g jäst. 150 g vetemjöl (21/2 dl). 2 g salt (1/2 tsk). Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,30 – 2 timmar. Grädda mitt i ugnen på 250 grader in, sänk direkt till 200 grader och grädda i ca 8 min, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg. 50 g hackad mandel (1/2 dl). 20 g vaniljsocker (21/2 msk). 90 g florsocker (1 1/2 dl). 150 g mjölk (1 1/2 dl). 200 g mjölk (2 dl). 25 g jäst. 150 g vetemjöl (21/2 dl). 2 g salt (1/2 tsk). 50 g hackad mandel (1/2 dl). 20 g vaniljsocker (21/2 msk). 90 g florsocker (1 1/2 dl). 150 g mjölk (1 1/2 dl)
1/2 tsk salt. 2 krm hjorthornssalt. 12 dl vetemjöl. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter (håll koll så att de inte blir brända). 200 g mandel, skållad och skalad eller naturella (då får du en lite grövre och mörkare massa). 2-3 bittermandlar. 1 1/2 dl socker. 1/2 tsk salt. 2 krm hjorthornssalt. 12 dl vetemjöl
Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Sätt ugnen på 225°. 2. 12. Grädda i mitten av ugnen på 225° i 7-10 minuter. 125 g smör. 2 tsk kardemumma (krossad). 2 st ägg (ett till pensling)
Jag har fått frågan om jag inte har något recept och nej, det har inte blivit av att baka såna sen jag startade bloggen 2009. PriMatens Paleosemlor 8-12 släta bullar. 2 tsk kardemumma. 2 tsk bakpulver. 2 dl mald mandel. 2 msk kokosgrädde. Grädda 15-20 minuter på 160º, beroende på om du gör dem små eller stora
Släta kardemummabullar (ca 12-14 st). 25 gram färsk jäst. 2,5 dl mjölk. 2 tsk bakpulver. Blanda bakpulver med 2 dl mjöl och blanda med vätskan. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 220 graders värme i ca 10 minuter. Skriv ut 25 gram färsk jäst. 2,5 dl mjölk. 1 ägg 2 tsk bakpulver
12 tsk kardemumma, stött (kan vara lite mer enligt min smak). 125 g jäst för söta degar. 175 g smör 3 dl mjölk 0,75 dl strösocker 1 krm salt 2 tsk kardemumma, stött (kan vara lite mer enligt min smak) 25 g jäst för söta degar 1 ägg ca 9 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 ägg, till pensling. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.