Nu ska jag njuta av solen och värmen och sen in och packa väskan, mer om det får ni se i morgon, följ mig gärna på instagram Victorias_provkok där lägger jag in bilder lite oftare
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Har ni inte grillat citroner, gör det, de blir fantastiskt söta och goda. I fredags åt vi grillad lax med grillade citroner, skagensås och givetvis färsk potatis
Mitt bästa grilltillbehör, som jag ibland glömmer bort, måste vara världens enklaste sås. Ett måste till grillat är spett gjorda på paprika varvat med lök som man också grillar förstås
Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål eller kanna, tillsätt ricotta, basilika och citronskal
Dela paprikorna på längden och skär bort kärnhus och skaft. Hacka lök. Fräs löken med nötkött. Strimla soltorkade tomater, smula fetaosten och blanda allt tillsammans med hackade pumpafrön och crème fraiche
Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
Då var det måndag igen. Maken är hemma och ordningen är återställd. Fyra dagar kvar sedan drar vi till London för att fira påsk, men fyra dagar & fyra nya recept
Här kommer en gammal favorit. Om ni gillar Ben & Jerry’s cookie dough glass så kommer ni älska dessa. Det är ju så gott med hemmagjorda chokladtryfflar och sista och äta på jullovet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.