Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilikaoch vitlök. Än så länge har vi lyckats få in färs på menyn varannan vecka i alla fall och jämfört med tidigare så är det en klar förbättring
Nedan får du ett recept på en god laxfilé med soltorkade tomater, basilikaoch fetaost. Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster
½ smulad fetaost,. Stek biffarna på medelvärme i en blandning av smör och rapsolja. Servera med creme fraiche eller grekisk yoghurt (naturell eller smaksatt med det du gillar) och en fräsch sallad
Och det var de sålänge man fyller de med mycket fyllning som jag gjorde. Jag tänkte att om de smakade okej utan kylskåpskyla i några timmar så är de perfekt att ha med som mellanmål
Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost ochbasilikablad. Med risk för att bli tjatig så har det varit ännu en härlig dag… sol och värme
När pastan kokat klart, riv ner blad medbasilika i tomatsåsen, och häll sedan såsen över pastan (jag lägger upp pastan i portionsskålar först, jag blandar alltså inte ner tomatsåsen i pastan)
Mixa ihop fetaost, basilika, olivolja och örtsalt. Dock så fullbordade jag tallriken med en härlig fetaost- & basilika-kräm, samt edamamebönor och körsbärtomater
Blanda ägg, mjölk, salt ochsvartpepparoch häll över pajen. Garnera medbasilikablad. Den här pajbotten är med mandelmjöl, men man kan naturligtvis göra en ”vanlig” pajbotten med vetemjöl
För ett tag sedan gjorde jag iordning en italiensk variant av maträtt med falukorv. Hacka körsbärstomater, skala och grovriv moroten, klipp den färska basilikan, smula fetaosten – och lägg alltsammans i matskålen
Vid servering toppa med resten av basilikanoch fetaosten. Smaka av med salt och peppar. En jättegod gryta som jag fyllde med många av mina favoritingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.