Melkers sjömanstorsk Ingredienser / inköpslista + - 800 g Norsk Torskfilé 3 st lök, gul 12 st potatis 33 cl öl 1 st lagerblad salt peppar 1 tärning grönsaksbuljong Se andra recept »
Sätt ugnen på 200 grader. . Sjömanspotatis. Skala löken och skiva potatisen tunt. Bryn löken i smöret. Koka upp vatten och öl med buljongtärning, krydda med salt, lagerblad och svartpeppar
Provade ett recept ur Melkers kokbok. Åt moussaka för någon vecka sedan när jag åt lunch med Katrin, blev sugen på att prova hemma för jag har aldrig gjort det innan
Det här är blodpudding på Melkers sätt. Melkers Kryddiga Blodpudding400 gr blodpudding, skuren i stora bitar100 gr rökt sidfläsk, tärnat1 msk smör1 gul lök, i bitar2 syrliga svenska, äpplen i bitarKryddblandning1 tsk färsk mejram1 krm malen kanel1 krm malen kryddpeppar1 krm malen ingefärasalt och pepparBlanda kryddblandningen
Här körde jag på en påse med färdigblandad sallad med blandade salladsblad, vitkål och rödbetor (Melkers blandning från Ica) och dressade den förutom med olja, salt, peppar och liten skvätt citronsaft också med rostade sesamfrön
Väldigt gott förutom att jag valde Melkers korv, den var inte god. Förra veckan fick jag hem jordens fetaste kylbox MED inbyggd ljud för att kunna kräma på musik på te
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.