Melanzane alla Parmigiana är en nyttigare variant på lasagne kan man säga. Istället för att använda pasta som lasagneplattor använder man sig av skivad aubergine som verkligen gifter sig med den smakrika tomatsåsen som stått och puttrat med örter
Här ett recept på gott behör till grillat, i det här fallet till marinerad grillad kyckling. Egenlagad tomatsås varvas med aubergine, färsk vitlök, mozzarella och parmesan
Nu kommer en rätt som varken är dansk eller svensk. Snarare italiensk…kanske. Men den hör hemma på den här bloggen eftersom den kan gå in under kategorin vardagsmat
Så smakfull, förhöjer vilken måltid som helst. En god grönsaksrätt med lite bröd och rostade frön eller nötter, men som även passar till kött eller kyckling av olika slag
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Tomatsås. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen
Ni har väl inte missat Hugh Fearnley Whittingstall och hans serie the River Cottage från Devon. Hans senaste serie hette River Cottage Veg Everyday där han under sommaren bara åt vegetariskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.