Quorn är gjort av svampproteinet mykoprotein. Mykoprotein är ett näringsriktigt, köttfritt och högkvalitativt protein, som är naturligt fettsnålt och rikt på protein och fibrer. Näringsvärdet är som följer på bitarna per 100g
114
kcal
2,6 g
fett
14 g
protein
Jag fick med ett recept i påsen, men jag ville göra ett eget så ikväll valde jag att göra en ljummen sallad på Quornbitar, med quinoa, rödkål, edamame, avokado och en krämig sötsyrlig limedressing. Enkelt, fräsch och nyttigt!
Quorn och quinoasallad med krämig sötsyrlig dressing
Droppa sedan i oljan medans du vispar så det blir en krämigdressing, salta och peppra. Skär upp grönsakerna och fördela i salladen, toppa med gräslöken
krämig saffranspasta med fänkål, dill ochquorn. SAFFRANSPASTA MEDQUORN, DILL OCH FÄNKÅL. Jag valde därför att ta en klassisk julkrydda, saffran, och kombinera med sådant som alltid faller mig i smaken
Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Då var det äntligen fredag och här kommer dagens tips till en mysig kvällsmiddag som inte tar allt för lång tid
-). Ingen dressing för oss men det är ju helt upp till dig. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Och det gjorde jag så klart - han blev väldigt nöjd och sa att det var nya favvosoppan. -). Hetta upp och smaka av med salt, cayennepeppar och ev mer vin, strö över persilja och servera med en klick aioli och ett mustigt bröd
Den här rätten är också en typisk LCHF-rätt, låg i kolhydrater, hög i fett och lagom med protein. Krämig kyckling med alla mina favoritsmaker såsom vitlök, soltorkade tomater, oliver, grädde och fetaost
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Blanda med creme fraiche och gräddfil. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Smaka av med salt. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika och fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.