500 gram
färs, som du steker tillsammans de kryddor du vill ha, jag använde grillkrydda, salt, svart- och vitpeppar
1 liten
gul lök, strimlad
2 klyftor
vitlök, skurna i tunna skivor
1 liten
burk skivade champinjoner
Riven ost är ju oxå en smaksak och mängden man vill ha, men gissar på att jag hade ca 5 dl
Platta/kavla ut degen tunt på en plåt, bred ut tomatsåsen jämnt över hela degen. Strö över färsen, lägg lök och vitlök här och var på färsen och likadant med svampen, strö över osten
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Sprid tomatpuré, vitlök, crème fraîche och curryn över pizzan. Baka pizzan i botten av ugnen på 250 grader i 6 till 7 minuter. 2 Färdiga kylda pizza bottnar. 1 Påse riven pizzaost
Fredag och idag kanske ni är sugna på pizza. Godaste pizzan är ju faktiskt den du gör själv och har du aldrig prövat den här LCHF-varianten så tycker jag du ska göra det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.