Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där
Kavla ut degen och klä en pajform (gärna med löstagbar botten) så att degen går upp på kanterna. Hacka pistagenötterna och strö över kakan, riv över citronskal med ett ciseleringsjärn
Ingredienser Portioner. 8-10 bitar 300 g mandelmassa 150 g rumsvarmt smör 3 rumsvarma ägg 2 dl färska hallon smör till formen Till servering 500 g färska jordgubbar 2 dl vispgrädde 1 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ta upp med hålslev och spola dem i kallt vatten. Skär ett kryss i skalet på persikorna. Förslut med kokta gummiringar och lock med klämmor eller byglar
Vispa färskost och grädde tills det är spritsbart, smaka av med lemon curd. Garnera kakan med spritsad citronkräm, hallon, rivet citronskal, mandelspån och eventuellt myntablad
Ringla lite flytande honung över persikorna och servera direkt med den vispade vaniljgrädden. Sommar, sol och sena kvällar fyllda med grilldoft i luften
Vispa äggen poröst med strösockret och blanda ner mandeln och det smälta margarinet. Kavla ut degen och klä en rund, smord form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter)
Serveras varm med en ljuvlig vaniljglass till. Lägg persikorna i en ugnsfast form. Är vi 6 personer så tar jag 12 persikor men behöver inte öka på degen för det. Har haft som mest 16 persikor till samma mängd deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.