150 g smör, mjukt 300 g mandelmassa 3 ägg (ekologiska) 0,5 dl vetemjöl smör, till formen mandelspån, till formen 2 dl vispgrädde 1 l färska bär, till garnering florsocker, att pudra på kakan vid servering
MonteringenMosa jordgubbarna till fyllningen med en gaffel och bred ut det över den ena botten. BottnarnaVispa äggen tillsammans med sötningen tills lite fluffigt
Lägg till bildtext Mazarintårtamed lemoncurd och jordgubbar. Fräscht att blanda vispgrädden med kvarg, den syrliga lemon curden och solmogna jordgubbar
Ett tips är dock att vänta med tårtan till i sommar när det kommer goda svenska jordgubbar som smakar något, de här var både mesiga i smaken och små i storleken
Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Kavla ut degen och klä en pajform (gärna med löstagbar botten) så att degen går upp på kanterna. Hacka pistagenötterna och strö över kakan, riv över citronskal med ett ciseleringsjärn
Jordgubbarmed lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt. Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag
Så igår blev det en smak av sommar – jordgubbarmed kokosgrädde. Inte så miljösmart med tanke på att det hade åkt från Spanien men allt som sätter lite piff på vardagen är välkommet just nu
Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen. Dela jordgubbarna på mitten. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan
8-10 bitar 300 g mandelmassa 150 g rumsvarmt smör 3 rumsvarma ägg 2 dl färska hallon smör till formen Till servering 500 g färska jordgubbar 2 dl vispgrädde 1 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.