Hallonglasyr. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning
Och här har ni det perfekta svaret – en mazarinkaka. Hallonglasyr. Hallonglasyr. Något som jag ofta får frågan om är ”vad ska jag ta med som fika till jobbet
I helgen tog vi hit Fredrics ena syster med familj och bjöd på fika, bland annat denna mazarinkaka. Hallonglasyren smakade inte så värst mycket hallon trots att jag tog lite mer än receptet angav men färgen blir fin iallafall
Åh mazarinkaka. Mazarinkaka med mandelmassa blir mer kompakt, men även den saftig. Klicka här för att spana in mitt OTROLIGT enkla recept på chokladmazarinkaka
Sätt ugnen på 225º C. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med övriga ingredienser till kaksmeten
Men hur gott var det här då. Mazarin=gott, toscatäcke=gott, choklad=gott. Sammantaget alltså, jättegott. Fråga R som hade svårigheter att hålla en måttlig konsumtion av denna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.