Den här kakan har jag haft i min receptgömma sedan 80-talet, och det är väl egentligen ingen påskkaka, men namnet gör att den är lite passande i påsktid
Åh mazarinkaka. Mazarinkaka med mandelmassa blir mer kompakt, men även den saftig. Klicka här för att spana in mitt OTROLIGT enkla recept på chokladmazarinkaka
Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning
Sätt ugnen på 225º C. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med övriga ingredienser till kaksmeten
Men hur gott var det här då. Mazarin=gott, toscatäcke=gott, choklad=gott. Sammantaget alltså, jättegott. Fråga R som hade svårigheter att hålla en måttlig konsumtion av denna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.