1Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. 1Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. 1Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren
Rör smör och socker fluffigt med elvisp eller för hand. Servera kokoskakan som den är eller med lätt vispad grädde samt färska bär som jordgubbar, hallon, vinbär eller blåbär
Jag gjorde en sats av browniesen men halverade jordnötssmörslagret eftersom jag inte hade så mycket florsocker hemma, och det blev fullt tillräckligt det med
Riv mandelmassan grovt och vispa den med smöret. Skär i bitar och garnera med godisägg. Klä en liten form med bakplåtspapper, cirka 18x25 centimeter, eller vik en låda av bakplåtspapper i den storleken och ställ den i en form eller på plåt
I en annan bunke vispar du ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Prova med sticka att de är genomgräddade, ta ut och låt svalna helt i formen
Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg. Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker
Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner hallonen. 1Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min
Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt potatis, mandelsorterna och vetemjölet blandat med bakpulver
Fyllningen görs enkelt med färdig mandelmassa. Fika går alltid hem tycker jag, förkylning eller ej… Här hemma är mazariner en favorit så jag tänkte att det var dags att delge er mitt goda recept på detta bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.