1 Receptet
gäller för 16 st 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ½ dl strösocker 1 ägg 3 dl vetemjöl Fyllning: 150 g mandel 3 bittermandlar 1 dl strösocker 75 g Arla® Svenskt Smör 2 ägg Glasyr: 2 dl florsocker ca 2 msk vattenVispa med elvisp eller mixa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
1 Skålla
och skala mandeln. Mixa den fint eller mal den i mandelkvarn. Blanda med socker och smör. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
1 Tryck
ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen.
1 Grädda
i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör samman glasyren och bred över när kakorna kallnat.
Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter
Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad. Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar
Fika går alltid hem tycker jag, förkylning eller ej… Här hemma är mazariner en favorit så jag tänkte att det var dags att delge er mitt goda recept på detta bakverk
Gillar man mazariner vill jag verkligen tipsa om detta receptet till helgens fikastunder. ). Okej detta kommer även bli de sista receptet jag lägger ut på Coffee and Cupcake
Givetvis är ju "vanliga" mazariner därmed också ett populärt bakverk för min del. När mazarinerna är färdiggräddade låter jag dom svalna och toppar varje mazarin med hallon (jag kokar dom, men det går också bra att mosa tinade/färska) och sötning efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.