Mazariner
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
  • 1½ dl strösocker
  • 11 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 1150 g mandel
  • 13 bittermandlar
  • 11 dl strösocker
  • 175 g Arla® Svenskt Smör
  • 12 ägg
  • 12 dl florsocker
  • 1 ca 2 msk vatten
  • 1 Receptet gäller för 16 st 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ½ dl strösocker 1 ägg 3 dl vetemjöl Fyllning: 150 g mandel 3 bittermandlar 1 dl strösocker 75 g Arla® Svenskt Smör 2 ägg Glasyr: 2 dl florsocker ca 2 msk vattenVispa med elvisp eller mixa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • 1 Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal den i mandelkvarn. Blanda med socker och smör. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
  • 1 Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen.
  • 1 Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör samman glasyren och bred över när kakorna kallnat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.