1 äggMördegI
en blandare (med vinge) mixa florsocker och smör till en jämn massa.Tillsätt resterande ingredienser och blanda dem till en deg.Låt degen vila i kyl i ca 20 minuter.Kavla ut mördegen (3 mm) och fodra formarna.MazarinmassaBlanda mandelmassa och smör till en jämn smet.Tillsätt äggen pö om pö.Blanda väl.Tillsätt mjöl.Blanda massa homogen.MonteringFyll de fodrade formarna med massan.Baka på 180 grader i ca 15 minuter.Låt svalna i några minuter.Stjälp upp och ned. Låt svalna.Stryk med fondant.
SmörkrämVärm socker och äggvita i ett vattenbad under omrörning tills smeten nått 60 grader. Vispa äggvita- och sockerblandningen sval och tredubbel i volym
Det här är Anders pappas favoritkakor. Jag tror att jag ska bjuda honom på några. De tar lite tid att göra Apelsinbröd men gör man degen dagen innan så känns det inte lika jobbigt
Yay, jag tog mig hit idag också. Datorn är fortfarande vid liv. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att den kan hålla ut ett par månader till, men varje gång jag startar den blir jag mer och mer tveksam
Mandelmusslor. 20 december 2014, 15. 50Jag ska erkänna att jag aldrig bakat mandelmusslor tidigare. Jag har inte ägt några formar men i år så köpte jag på Cervera, 36 stycken, så nu fanns inga ursäkter
1. Vispa vitor, vinäger och socker i en bunke över vattenbad tills smeten är 65 grader. 2. Vispa sedan smeten tills den kallnat och blivit riktigt tjock
Augusti är här – en av årets härligaste månader, tycker jag. Jag menar, hur mysigt det än är när våren och försommaren kommer med sina ljusa kvällar kan det lätt bli lite stressigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.