För. 4 personerIngredienser. 2 msk margarin140 g purjolök strimmlad2 msk vetemjöl1 l vatten2 st fiskbuljongtärningar400 g kräftost (typ kavli)1 burk färdigskalade kräftstjärtar, spara ett par att garnera med… eller köp extra om man ska ha den till förätt
Hacka paprikan och schalottenlöken. Bryn färsen och pressa i vitlök och lägg i schalottenlöken. Krydda med lite grovmalen svart peppar och salt och tillsätt 1 tsk chilipulver (ta mer om du vill ha den "het")
Sätt ugnen på 225 grader. Gett långt snitt i mitten på varje kycklingfilé. Fyll snittet med ost. Lägg fileérna på varsin bit folie (lagom stor att göra ett paket av)
Blanda ingredienserna till pajdegen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Picka pajskalet och förgrädda i 225 °C ca 10 minuter i mitten av ugnen
Servera med Mayas gräddsås, kokt potatis och lingonsylt. Finhacka löken. Knäck ägget i en bunke, rör sönder det och tillsätt piffikrydda, ströbröd, lök och potatismjöl
Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Obs, inte för hårt, gärna lätt fluffig. Tag marängbottnarna, en i taget, lägg på glass så det täcker hela botten
Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
En del gratänger kräver en del förarbete och en del gratänger svänger man ihop ganska lätt, dagens lunch som inspirerats efter ett recept i Matmagasinet 12/2014 tillhör den senare kategorin
För ett par somrar sedan var jag på en föreläsning med Gertrud Edström (lokal företagare och författare av boken Naturens skafferi) som vill inspirera oss människor att återta kunskapen om de råvaror som växer i vår natur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.