1 råkräm,
kallrörd vaniljsås1. Sätt ugnen på 200°. 2. Finstöt kardemummakärnorna i en mortel eller mal dem i kryddkvarn.3. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt kardemumma, socker och vetemjöl. Rör tills vetemjölet löst sig. Tillsätt havregrynen.3. Smörj en ugnssäker form. Grovriv äpplena direkt i formen. Fördela smuldegen över. Grädda på andra falsen nerifrån i 25–30 minuter tills smuldegen fått fin färg. 4. Låt svalna och servera med råkräm.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljessens och rör till sist i det smälta smöret
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Idag fick jag besök av mina föräldrar och min syster. Jag hade ändå tänkt baka av några äpplen som inte var då goda att äta som de var, lite för mjöliga för vår smak
Blåbärssmulpaj med krämig CitronVaniljfyllning. 16 september 2018 @ 19. 55. En ny variant av en av mina favoritcheesecakes, denna gång är den smaksatt med citronskal och vanilj som är en smakkombination som jag bara älskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.