Mauds äppelsmulpaj
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • äpplen, 850–1000 g
  • 1 smör till formen
  • 1 kardemummakärnor, finstötta
  • 1 smör
  • 1 strösocker
  • 1 vetemjöl
  • 1 havregryn
  • 1 råkräm, kallrörd vaniljsås1. Sätt ugnen på 200°. 2. Finstöt kardemummakärnorna i en mortel eller mal dem i kryddkvarn.3. Smält smöret i en 2-liters kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt kardemumma, socker och vetemjöl. Rör tills vetemjölet löst sig. Tillsätt havregrynen.3. Smörj en ugnssäker form. Grovriv äpplena direkt i formen. Fördela smuldegen över. Grädda på andra falsen nerifrån i 25–30 minuter tills smuldegen fått fin färg. 4. Låt svalna och servera med råkräm.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.