Jag åt den till rapsgriskotlett i helgen och bara måste dela med mig av receptet. Bara för något år sedan var jag väldigt osäker på vad man skulle ha pumpa till och överhuvudtaget hur man skulle göra med den
Ca 3 dl 1 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g) 25 g smör 2 kvistar färsk rosmarin 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Blanda den färdigkokta varma quinan med den rostade pumpan och bladspenaten. Jag serverar den gärna med tahinisåsen jag skrev om förra veckan, men vill man göra det enklare tar man bara pressad citron och olivolja, kanske med lite vitlök för extra nyttighet och smak
Skiva citronen tunt och lägg på plåten tillsammans medbönor. Ta stekpannan åt sidan, blanda ner senap och vinäger och smaka av dressingen med salt och peppar
Söndagmiddagen idag bestod av rostad kyckling med vita bönor. Kära maken läste nämligen fel i receptet och drog på med mer cayennepeppar än vad som rekommenderades
Blötlägg och koka bönorna enligt anvisning på förpackningen, men med lite tuggmotstånd kvar. Lägg bönorna i en liten långpanna, ringla över olja, salta och skaka om
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostadesolrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.