Receptet fanns i SVD och kommer ursprungligen från kokboksförfattaren Mattias Kristiansson. Servera sedan rispappersamosarna medkikärtsgrytanochmed uppskuren biff, om du som pappa, kräver kött till din måltid
Crème Vichyssoise - eller Potatis och purjolökssoppa medsaffran. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
När jag var på Lilling Cottage i veckan så hade de en saffranskladdkaka där med vit choklad. Vispad grädde till med lite lingonsylt som man rör försiktigt i grädden så blir det en fin brytning
Kikärtsgrytamed morötter och ajvar. Vi käkade grytan med lite färska grönsaker och vanligt långkornigt ris, men det funkar säkert lika bra att ha pasta, couscous eller bulgur till om du föredrar det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.