Tar och börja med att göra pajdegen. Nagga bottnen med en gaffel. Kläck äggen i en bunke eller i en liters mått, häll i grädden och vispa runt, färdig med äggstanningen
Jag tycker om paj, och det är väldigt lämpligt att ha i matlådan med sig till jobbet. Jag har än så länge bara använt pajdegen till matpaj, men jag kan tänka mig att det även kan fungerar vid dessert
Här slängde jag ihop, squashe, bacon,trattkantareller, ost, lökkryddade med chili, vitlök,salt , pepparÄggstamning på 3 ägg och 2 dl creamfraich + 1 dl vattenDegen är gjord på 3 dl mandelmjöl + 0,5 dl sesamfrö +1 msk fiberhusk+ 50 gram smör + 1 ägg+ i tsk saltreceptet hittade jag här
Tryck ut i pajform av valfri storlek och fäst pajkanten med aluminiumfolie. Igår var vi i Kallköket på skolan där vi först skulle göra en chokladpannacotta och sedan en matpaj
Späd med grädden och så mycket sparrisspad du behöver för att stuvningen ska bli ganska tjock. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 30 min eller tills den fått fin färg. 2 burkar sparris i bitar med spad
Ikväll lagade jag en matpaj gjord på västerbottenost, skinka och broccoli. Nagga degen med en gaffel och förgrädda sedan skalet i ugnen på 200 grader i ca 5-10 minuter
Det blev två sorters matpajermed en lite annorlunda pajdeg. Brukar ni göra matpajer hemma. Främst var det för att maken skulle ta med sig Zack och Lindas äldsta dotter, Annie (som är ½ år äldre än Zack) att klättra (maken brukar klättra)
Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med 1 dl riven ost. Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg Glutenfri matpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.