Det blev en pastasås som jag hade färskskurna grönsaker och köttrester i. Till serverade jag såklart en riktigt fet bearnaisesås som ni har recept på här
Här kommer en två lämpliga sallader samt en ugnsbakad grönsaksrätt som alla tre är mycket enkla och snabblagade - välj en favorit eller servera alla tillsammans om ni är många
Lägg i hönsbuljongtärningarna ochphiladelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Låt nu denna bas till en fantastisk buljong sjuda ett flertal timmar. Man kan använda allt på en kyckling, precis sompå grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Underbart. Vill du näringsboosta ditt örtsmör lite extra kan du ta lite näringspulver och röra i. Det kan variera lite mellan olika blandningar och märken så kolla på förpackningen och smaka dig fram
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Som ni kanske vet så var jag runt i Sverige på en föreläsningsturné med Unilever som äger märket Knorr tidigare i våras och pratade om vegomat i offentlig sektor
Ett exempel på det är ett sjukt spännande projekt som jag skrev under avtalet kring bara här förra veckan – jag ska nämligen börja erbjuda olika typer av webbkurser i vegetarisk matlagning
Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
Riv på rivjärn och lägg i en skål. De säljer närproducerat och styckar själva i butiken. Jag kanske är naiv som inbillar mig att djuren har haft det bättre än många andra i den stora köttindustrin
Lägg 200 g skogsbärblandning och 1 dl varmt vatten i en mixer och mixa till bären är i tillräckligt små bitar för just din smak. Lägg i 2 msk kokosflingor och 4 dl soyghurt (jag har valt Carlshams) och bland till en jämn "smet". Häll i 1 skopa (25 g) av proteinpulvret (jag har valt Star-Nutrition) och mixa en bra stund så att pulvret blandas väl. Häll upp i ett glas som rummer 5 dl eller två mindre glas som rymmer 2,5 dl
Såsen åt vi tillsammans med stekt kycklingfilé, ugnrostad sötpotatis och stekt brysselkål. Saker som läggs på hög de andra dagarna när jag inte har en blank dag
Ett exempel på det är ett sjukt spännande projekt som jag skrev under avtalet kring bara här förra veckan – jag ska nämligen börja erbjuda olika typer av webbkurser i vegetarisk matlagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.