Ät den lite ljumna med smör på. Dela upp den i fyra delar och platta ut dem med en mjölad hand så de blir ca 0,75 cm tjocka. Värm en gjutjärnsstekpanna på medelvärme och stek i torr panna de platta bröden ca 2-3 minuter på varje sida
Skär tomaterna i bitar och fetaost i tärningar, hacka den färska basilikan och blanda ner dem. 8 soltorkade tomater i olja. 3 ägg 8 soltorkade tomater i olja
Blanda mjölet med salt och bakpulver. Toppa med resterande smet. Lägg ca 1 msk smet i varje form (av amerikansk modell, mellanstor) och lägg sedan i fyllningen, ca 3 bitar ost per muffins + tomat. 3 msk soltorkade tomater
Dessa matmuffins gjorde jag förra veckan och de blev riktigt goda och perfekt som mellanmål. Fördela smeten i muffinsformar som du med fördel placeras i en muffinsplåt
Låt de soltorkade tomaterna rinna av och skär dem i bitar. Rör ihop ägg, filmjölk, smält smör och vänd till sist ned grönkål, tomater och mjölblandningen
En perfekt matmuffins till picknicken eller buffébordet. -)Med soltorkade tomater i olja, vitlök och färsk hackad basilika blev det en favorit och nästa gång skall jag krydda ännu lite mera
lite grekiskinspirerade matmuffins/scones, vad man nu vill kalla dem. I helgen stod valborg inför dörren och givetvis hade vi med oss picknick till parken
Klipp hälften av gräslöken och lägg på laxen. Dela tomaterna och lägg även dem på laxen. Att ställa sig efter jobbet och klura ut i affären med två hungriga snart 4-åringar fungerar såklart inte. Enda märkliga var att trots att vi bara var fem personer hemma, varav två 3 åringar och alltså en hel stor laxsida, så fanns det inte en smula kvar till mig att ta med i matlådan. 1 knippe gräslök. 5-6 cocktailtomater. 1 knippe gräslök. 5-6 cocktailtomater örtsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.