Liiiite väl sent kommer här receptet på den supergoda matjessilltårtan som jag gjorde till påsk. Receptet hittade jag på "Matklubben", men döpte om den
Pressa ut till en tårtbotten i en springform med bakplåtspapper i. Riv kokt ägg och kokt potatis. Smält de blötlagda gelatinbladeni några matskedar av crème fraichen
Jag hade gjort en matjessilltårta som jag hade med mig och laxsnittar. Ett tag sen sist nu, men det är härligt att se att ni fortfarande hänger med fast jag inte bloggar likaaktivt nu
Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form. Blanda den hackade matjessillen, lite spad från burken, gräddfil, crème fraiche och löke i en bunke
Lägg halva bärröran i botten av ett glas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
Har du hängt i vårt kök en längre tid så kommer det förmodligeninte som överraskning att vi kommer att sno samman en matjessilltårtatillmidsommarfirandet
Finhacka löken. Hacka sill och äpple. Blanda olja, vinäger och socker i en bunke och tillsätt löken. Ta löken ur spadet och blanda med sillen och äpplet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.