1250 g
finhackade matjesfiléer, spara spad från burk
13 dl
gräddfil
13 dl
crème fraiche
11 finhackad
rödlök
10.5 finhackad
rödlök
10.5 dl
hackad gräslök
110 blommor
från gräslökSmält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form. Låt stå i kylen ca 15 min. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Blanda den hackade matjessillen, lite spad från burken, gräddfil, crème fraiche och löke i en bunke. Krama ur gelatinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt. Fördela blandningen i formen. Ställ i kylen, det tar ca 4 tim för tårtan att stelna.
Har du hängt i vårt kök en längre tid så kommer det förmodligen inte som överraskning att vi kommer att sno samman en matjessilltårta till midsommarfirandet
Garnera matjessilltårtan med stenbitsrom och hackad gräslök 3 gelatinblad. Smält lättmargarinet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.