Matjessilltårta
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1200 g kavring
  • 14 gelatinblad
  • 1250 g finhackade matjesfiléer, spara spad från burk
  • 13 dl gräddfil
  • 13 dl crème fraiche
  • 11 finhackad rödlök
  • 10.5 finhackad rödlök
  • 10.5 dl hackad gräslök
  • 110 blommor från gräslökSmält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form. Låt stå i kylen ca 15 min. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Blanda den hackade matjessillen, lite spad från burken, gräddfil, crème fraiche och löke i en bunke. Krama ur gelatinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes- och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt. Fördela blandningen i formen. Ställ i kylen, det tar ca 4 tim för tårtan att stelna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.