Matjessillpajer med lök & citron
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 12 dl vetemjöl
  • 1125 g margarin eller smör
  • 12 msk riktigt kallt vatten
  • 11 gul lök
  • 11 röd lök
  • 1 margarin eller smör, att steka i
  • 1200 g avrunnen matjessill
  • 11/2 dl finhackad gräslök
  • 11/2 dl finhackad dill
  • 1 finrivet skal från 1 citron
  • 1100 g riven lagrad ost
  • 13 ägg
  • 13 dl mjölk
  • 1 salt och peppar
  • 1 gräslök, rödlök och dillKör mjölet och matfettet i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör alltsammans till en deg.
  • 1 Dela degen i 8 jämnstora bitar och tryck ut dem i portionsformar (cirka 10 centimeter i diameter). Ställ pajformarna kallt i 30 minuter. Förgrädda dem i 225 grader i 10 minuter.
  • 1 Hacka löken och fräs den mjuk i margarin eller smör i några minuter, Skär matjessillen i bitar. Blanda lök, sill, gräslök, dill, citronskal och ost i en bunke. Fördela röran i formarna.
  • 1 Vispa ihop äggstanningen och häll över pajerna. Grädda i cirka 25 minuter. Garnera med lök och dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.