Matjessill med äpple och brynt smör
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 små färskpotatisar
  • 4 ägg
  • 50 g smör
  • 1 paket hela matjesfiléer
  • 1/2 rött äpple
  • 4 msk hackad röd lök
  • 4 msk hackad gräslök
  • 1 knippe färsk dill
  • 1 dl gräddfil1. Gnugga potatisarna rena och koka dem i saltat vatten tills de mjuknat. Spola dem i kallt vatten så tillagningen avstannar. Skär dem sedan till mindre bitar.
  • 12. Koka äggen lätt hårdkokta och tärna dem sedan till mindre bitar.
  • 13. Smält smör i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då och låt det vara i kastrullen till det fått en ljust brun ton. Låt svalna.
  • 14. Skär matjessill och äpple till mindre bitar. Hacka gräslök och rödlök. Snoppa dillen till små kvistar. Lägg ut sill, ägg, potatis och äpple på tallrikarna och ringla över det brynta smöret. Strössla över gräslök, rödlök och dill. Servera med gräddfil.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.