1 dl
gräddfil1. Gnugga potatisarna rena och koka dem i saltat vatten tills de mjuknat. Spola dem i kallt vatten så tillagningen avstannar. Skär dem sedan till mindre bitar.
12. Koka
äggen lätt hårdkokta och tärna dem sedan till mindre bitar.
13. Smält
smör i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då och låt det vara i kastrullen till det fått en ljust brun ton. Låt svalna.
14. Skär
matjessill och äpple till mindre bitar. Hacka gräslök och rödlök. Snoppa dillen till små kvistar. Lägg ut sill, ägg, potatis och äpple på tallrikarna och ringla över det brynta smöret. Strössla över gräslök, rödlök och dill. Servera med gräddfil.
Ät omedelbart. Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna. Låt sillen rinna av något och fördela den sedan på fyra tallrikar
Häll av matjessillenoch lägg upp på tallriken. Det är ofta det är svårt med strömming, misstänker att det är ett billigt alternativ för studenterna som vill äta fisk men inte betala så mycket
Ät omedelbart. Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna. Låt sillen rinna av något och fördela den sedan på fyra tallrikar
Ät omedelbart. Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna. Låt sillen rinna av något och fördela den sedan på fyra tallrikar
Ät omedelbart. Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna. Låt sillen rinna av något och fördela den sedan på fyra tallrikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.