När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackatäggoch färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades medbryntsmör
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen ochäggen, skiva potatisen och hacka äggen
Lägg sedan ned både löken och rädisorna i separata skålar med kallt vatten. Lägg upp sillen på ett passande fat och klicka sedan på gräddfil och löjrom
Servera med räk- ochäggblandningen, generöst medbryntsmöroch pressad eller kokt potatis. Smält smöret i en kastrull på hög värme, när smöret smält så vispar du hela tiden tills smöret börjar skumma och du ser att det börjar bli brynt
Ät omedelbart. Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna. Hacka äggenoch strö sedan ägghack, lök och dill över sillarna
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.