Matjesgratäng med ägg och ost
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 burk matjessillfiléer
  • 18 st små potatisar
  • 13 st ägg
  • 12 st gula lökar
  • 12 msk smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 dl mjölk
  • 12 msk sillspad
  • 1 salt
  • 11 dl hackad persilja
  • 12 dl riven ost
  • 12 burk matjessillfiléer `a 200 g 8 st små potatisar 3 st ägg 2 st gula lökar 2 msk smör 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk sillspad salt 1 dl hackad persilja 2 dl riven ostKoka potatisen och låt den svalna. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 7 minuter.
  • 1 Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Strö över mjöl och späd med grädde, mjölk och sillspad. Småkoka i 5 ­minuter under omrörning.
  • 1 Rör i persilja och smaka av med salt.
  • 1 Skiva potatisen. Skala och skiva äggen. Varva potatis, ägg, sillen i bitar och sås i två lager, tänk på att lägga sås också mellan varven.
  • 1 Strö över ost och gratinera mitt i ugnen i 15 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.