800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrotoch dill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen
Ät omedelbart. Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna. Låt sillen rinna av något och fördela den sedan på fyra tallrikar
Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, bryntsmör, potatis och citronklyftor. Låt rinna av ordentligt och mixa tillsammans med crème fraiche, riven pepparrotoch salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.