Blanda Milda mat & visp, sirap, socker och margarin i en kastrull.
Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 125° eller tills den klarar kulprovet. Rör då och då under kokningen. (Kulprovet gör man genom att hälla lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten. Kan man forma provet till en kula är kolan klar.)
Tillsätt mandeln.
Häll upp knäcksmeten i knäckformar (aluminium) och låt svalna.
Smält chokladen och häll över knäcken, toppa med lite hackad mandel eller strössel.
Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat. Vörtbröd är obligatoriskt på julbordet enligt mig, gärna med julsk*nka och senap på och hembakat bröd slår allt köpebröd med hästlängder
Den här jättegoda potatiskakan blir ett perfekt tillbehör till framförallt fisk, men även till kött. Den smakar ljuvligt till några skivor kallrökt lax, men är också god ex vis till en bit stekt fläskfilé
Chips kan ju ibland vara gott men är egentligen ingen "chipsmänniska" på det sättet. När man nu väl äter chips så är det ju inte så hemskt nyttiga, men dessa chips däremot, de är riktigt nyttiga och bra
SMÖRDEGSKNYTEN MED OST. Här kommer ett tips på riktigt goda smördegsknyten. De enda ingredienserna som behövs är en smördegsplatta (typ Icas smördeg, 250 gram), ett paket naturell färskost à 150-200 gram, några deciliter riven ost (till exempel västerbotten- eller prästost) samt lite salt
Vad passar inte bättre än en fantastisk raw cheesecake såhär på alla hjärtans dag. Med smak av mint, rosa/vit med helt naturlig färg av rödbeta och råchoklad på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.