Matildas knäckpraliner
Milda.se
Milda.se

Matildas knäckpraliner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl Milda mat & visp
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 2 msk Milda mat & bakmargarin
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 1 1/2 dl mandel hackad

Beskrivning

    Blanda Milda mat & visp, sirap, socker och margarin i en kastrull.

    Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 125° eller tills den klarar kulprovet. Rör då och då under kokningen. (Kulprovet gör man genom att hälla lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten. Kan man forma provet till en kula är kolan klar.)

    Tillsätt mandeln.

    Häll upp knäcksmeten i knäckformar (aluminium) och låt svalna.

    Smält chokladen och häll över knäcken, toppa med lite hackad mandel eller strössel.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.