Jag valde att göra en kall buffé med medelhavsmat, min favorit. Till salladen blev det kycklingfilé som fått ligga i marinad över natten, bara till att skiva upp den dagen efter, riktigt smidigt
Kyckling med smak av dragon och vitt vin,. Smaka av med salt och peppar. Kyckling,. Blir en tidig kväll här idag då Lillan och jag varit vakna större delen av natten
För nån vecka sen så gjorde jag ordning denna kycklingrätt med mozarella och soltorkade tomater. Barnen älskar soltorkade tomater och mozarella blir ju så krämigt och gott
Det fick bli kyckling med smak av dragon och bacon. Samtidigt så fick det bli en måltid i kväll av enbart ingredienser som fanns hemma, så mycket man köper och stoppar in i frysen
Knåda ihop till en deg, kavla eller tryck ut i en form och picka hål med en gaffel. Stek kycklingtärningarna med broccolin som är i mindre bitar (jag köpte fryst och delade), krydda valfritt
Lägg allt utom olivoljan i en hög & relativt smal bägare. Lägg kycklingskivorna en i taget i en plastpåse och platta till dem genom att banka med tex undersidan av stekpannan
4 st kycklingfiléer. 4 st kycklingfiléer salt peppar 100 g ruccola 1 skivad rödlök 200 g cocktailtomater 200 g fetaost 2 dl grädde 2 dl crème fraiche 200 g soltorkade tomater, strimlade 2-3 pressade vitlökar Ev hönsbuljong salt peppar 7-8 potatisar 5-6 morötter 1-2 palsternackor Olja från soltorkade tomaterna flingsalt
Vilken lyx att gå ut på baksidan av huset in i skogen och hitta kantareller,soppar,fårtickor och taggsvampar som sedan ska bli ingredienser till dagens middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.